Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας είναι μια από τις πιο δημοφιλής κατηγορίες σύγχρονων ρολών ασφαλείας. Το κυριότερο χαρακτηριστικό που κάνει τα διάτρητα ρολά ασφαλείας να  ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα ρολά που είναι διαθέσιμα στην  αγορά είναι ο εύστοχος συνδυασμός στιβαρής  προστασίας και  ορατότητας που τους προσφέρει η διάτρηση που υπάρχει σε ολόκληρη την επιφάνεια τους. Για όποιον λοιπόν επιλέξει να εγκαταστήσει διάτρητα ρολά ασφαλείας προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν, υπάρχει ένα ακόμα δίλημμα που θα πρέπει σας απασχολήσει για να επιλέξετε  σωστά  κι αυτό έχει σχέση με το αν τα διάτρητα ρολά θα είναι χειροκίνητα ή αυτόματα.

Διάτρητα χειροκίνητα ρολά ασφαλείας

Τα διάτρητα ρολά ασφαλείας που λειτουργούν χειροκίνητα είναι μια απλοϊκή και κλασική λύση που υπάρχει ακόμα διαθέσιμη  πάρα την πρόοδο της τεχνολογίας και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Ένας από τους κυριότερους λογούς που τα χειροκίνητα διάτρητα ρολά συνεχίζουν να υπάρχουν είναι γιατί δεν απαιτούν ηλεκτρικό ρεύμα για να λειτουργήσουν πράγμα που σημαίνει ότι δεν κοστίζουν περισσότερο και μάλιστα μπορούν να εγκατασταθούν και σε απομονωμένους χώρους φύλαξης που δεν διαθέτουν ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Επίσης επειδή τα διάτρητα ρολά ασφαλείας δεν διαθέτουν αυτόματους μηχανισμούς λειτουργίας συνήθως δεν  παθαίνουν συχνά βλάβες εφόσον φυσικά ακολουθείτε πιστά  η συντήρηση και ο έλεγχος που είναι απαραίτητα. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη είναι εμφανές ότι τα χειροκίνητα διάτρητα ρολά ασφαλείας είναι μια εναλλακτική λύση αρκετά οικονομικότερη από ότι τα αυτόματα ρολά κι αυτός είναι και ο λόγος που συνεχίζουν να είναι αρκετά ανταγωνιστικά παρά τον απαρχαιωμένο τρόπο λειτουργιάς τους.

Αυτόματα διάτρητα ρολά ασφαλείας.

Σαφώς πιο σύγχρονα και τεχνικά ανεπτυγμένα σε σχέση με τα τα χειροκίνητα διάτρητα ρολά ασφαλείας είναι τα αυτόματα διάτρητα ρολά. Αυτού του είδους τα ρολά διαθέτουν ηλεκτρονικό κινητήρα λειτουργίας που επιτρέπει στα διάτρητα ρολά ασφαλείας να κινούνται  χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπου τουλάχιστον άμεσα. Τα αυτόματα διάτρητα ρολά αυτά προσφέρουν  την μεγίστη δυνατή άνεση στην χρήση τους  μιας και το μόνο που απαιτείται για να τα ανοίξετε ή να τα κλείσετε κάθε φορά είναι το πάτημα ενός κουμπιού. Τα αυτόματα ρολά χωρίς αμφιβολία μπορούν να σας εξασφαλίσουν την πιο γρήγορη λειτουργία και μάλιστα χωρίς να κοπιάσετε στο ελάχιστο. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν μειονεκτήματα. Ίσα ίσα. Και μόνο το γεγονός ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν αν διακοπεί η τροφοδοσία ρεύματος είναι αρκετό μειονέκτημα για κάποιους ώστε να μην τα επιλέξουν.

Γίνεται κατανοητό λοιπόν ότι η σωστή επιλογή των διάτρητων ρολών ασφαλείας δεν μπορεί να μην περιέχει την επιλογή ανάμεσα σε χειροκίνητα και αυτόματα ρολά ασφαλείας αυτού του είδους. Σε αυτό το εύστοχο δίλημμα σίγουρα η επιλογή είναι δύσκολη μιας και τόσο τα χειροκίνητα διάτρητα ρολά όσο και τα αυτόματα διάτρητα ρολά διαθέτουν εξίσου σημαντικά πλεονεκτήματα για να τα επιλέξετε  προς εγκατάσταση. Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε για ένα μέτρο προστασίας που είναι όσο γίνεται πιο οικονομικό  τότε η ιδανική επιλογή για σας είναι τα χειροκίνητα διάτρητα ρολά ασφαλείας ενώ αν αντίθετα αν σας ενδιαφέρει περισσότερο η γρήγορη και άνετη λειτουργία  τα αυτόματα διάτρητα ρολά ασφαλείας είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για σας.